Maisdoolhof

Maisdoolhof

Maisdoolhof   Maisdoolhof. Op een akker aan de rand van natuurgebied Sarsven en de Banen wordt jaarlijks flink geschoffeld. Niet zomaar een akker maar die van IJsboerderij Gommers ,waar hard gewerkt wordt aan een nieuw en uniek maïsdoolhof. Ieder jaar wordt er op de akker van 4 ha een uniek ontwerp gerealiseerd van een reusachtig doolhof. Dit alles is een samenwerking tussen Ijsboerderij Gommers en de Springkussenfabriek.

rtemagicc_ijsboerderij_gommers_luchtfoto-jpg

Vanuit de lucht zijn de ontwerpen goed te zien.  Regelmatig worden foto’s toegestuurd door mensen in een vliegtuig of luchtballon. Na het schoffelen van het desbetreffende ontwerp, moet zon en regen de rest doen. De mais moet minstens 1.80 m. hoog zijn om er een spannend doolhof van te maken. Ergens half juli  is hij meestal hoog genoeg om geopend te worden. In de doolhof komt een uitkijktoren te staan, van waaruit men het ontwerp kan bekijken. Afgelopen jaar (2016) is deze activiteit mede mogelijk gemaakt door Bonduelle. Ook in 2017 geeft Bonduelle zijn medewerking hieraan.

bonduelle1
maisdoolhof festeynder

De periode waarin de doolhof is geopend is, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer vanaf half juli tot 1 oktober. Hou de website in de gaten voor de precieze openingsdatum. maisdoolhofnederweert.nl